Monday, February 21, 2011

Tampereen uintikeskus

Monien muiden tapaan, vuoden vaihteessa alkoi taas urheiluinnostus ja pitkin löytää joku mukava liikuntalaji jonka parissa jaksaa pitempään kuin pari viikkoa. Lähdettiinkin kokeilemaan vesijuoksua Tampereen uintikeskukseen Kalevaan ja uusi suosikkilaji löytyi! Kalevan uimahallista saa vapaasti lainata vesijuoksuvöitä, ja vesijuoksulle onkin varattu oma ratansa. Vesijuoksu ei enää ole pelkkä mummojen laji, vaan radalta löytyy vähintäänkin yhtä paljon nuoria kuin vanhuksia. Ja myös miehiä! Jos laji on entuudestaan tuntematon, Kalevan uimahallissa pyörii isolla screenillä opasvideo vesijuoksun tekniikasta sekä erilaisia jumppaliikkeitä vesijuoksijoille! Tykkään itse käydä juurikin Kalevassa hyvän vesijuoksuradan ja mahtavan opasvideon takia! Koska Kalevan uimahallissa on 50m rata, niin vesijuoksijat pääsevät juoksemaan syvässä päässä, joka helpottaa kovasti kun ei tarvitse pelätä jalkojen osumista altaan pohjaan. Kuntouintikin onnistuu Kalevassa, hitaille ja nopeille kuntouimareille on varattu omat ratansa!

Kaikkiin Tampereen uimhalleihin sisäänpääsy maksaa 6€ aikuisille, mutta bussikortilla maksettaessa pääsee 3€:lla. Otat siis van avainkortin kaappiin tiskiltä ja sitten portista sisään bussikortilla! Tarvitset siis arvoa bussikortillesi maksamista varten! Ja sitten ei muuta kuin polskimaan!

Jos haluaa tutustua vesijuoksuun vähän tarkemmin ennenkuin hyppäät altaaseen niin nestistä löytyy paljon ohjeita esimerkisi osoitteesta
http://www.vesiliikunta.com/index.php?page=131

Ja Tampereen uintikeskusesta lisätietoa löytyy
http://www.tampere.fi/liikuntajavapaaaika/liikuntajaulkoilu/uimahallit/uintikeskus.html

-Saara

3 comments:

  1. Halli on liian täynnä ja ihmiset ui siel juoksuradal. SItä juoksuvyö jumppaa ei sitte kannata tehdä keskel sitä juoksurataa.

    ReplyDelete
  2. Itse käyn iltaisin ja silloin on kyllä hyvin tilaa, seitsämästä eteenpäin alkaa hiljeneen.Ja en ole vielä törmänny jumppajiin jotka ihan missä sattuun tekisivät mutta niitäkin varmasti löytyy joskus.

    ReplyDelete
  3. Illalki siel on ruuhkaa. Samaa ku tuu että siel on uimarita radal. ja sitte ihmisii jotka menee monta rinnakkain kamalan hitaast ja leveest. ei tajuu mennä reunas eikä väistää. pakko reenata siel ny mut en nauti ku on liikaa väkee mikä ei ees juokse.

    ReplyDelete