Jos kunnon fine dining kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa ravintola Henriks Satamakadulla. Kuten aiemmin lupailin, kävin testaamassa ravintolan Food is Art-menun. Henriks on melko pieni ja hienostunut: valkoiset pöytäliinat ja trendikäs sisustus. Palvelu oli todella ammattimaista, mutta kuitenkin samalla rentoa. Parasta Henriksissä oli kuitenkin ruoka. Alkuruokana syöty kukkakaalikeitto oli tajuttoman hyvää: pehmeää ja täyteläistä. Pääruoan kuha lime-kaprisvoilla oli mukavan maukasta ja erityisesti annosta koristanut tomaattivineigrette vei kielen mennessään. Kyytönmaidosta valmistettu creme brulee jälkiruokana oli kuin piste iin päälle.
Henriksin ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja ravintola hyödyntää kivasti kausituotteita. Suosittelen erityisiin juhlahetkiin! Lisätietoja Henriksistä kotisivulta.
-Salla
Samainen kukkakaalikeitto aiheutti spontaanin "mä haluan tämän keittäjän kanssa naimisiin" -reaktion allekirjoittaneessa. Oli se niin hyvää.
ReplyDelete